• Atferdsøkonomiske virkemidler i helsefremmende arbeid: hvordan kan utforming av restauranter og kantiner fremme sunnere valg? 

      Lekhal, Samira; Bugge, Annechen Bahr; Schjøll, Alexander; Slapø, Helena; Karevold, Knut Ivar (Norsk Tidsskrift for Ernæring;Nr.1/2019, Journal article; Peer reviewed, 2019-03)
      Bakgrunn: Usunt kosthold er blant de viktigste risikofaktorene for sykdom, dårlig livskvalitet og tidlig død i Norge og resten av verden. Det er stigende interesse for hvordan atferdsøkonomiske virkemidler kan fremme sunnere ...
    • Fish versus meat: Nudging the healthier choice off food in hotel lunch buffets 

      Mobekk, Hilde; Karevold, Knut Ivar; Tran, Huy; Stjernen, Kjersti (Norsk Tidsskrift for Ernæring;16(3), Journal article; Peer reviewed, 2018)
      Background One of the objectives of the Norwegian National Action Plan for Healthy Diets (2017-2021) is to increase the intake of fish. The aim of this study was to encourage hotel guests to choose more fish and less meat ...
    • Fra kunnskap til handling 

      Karevold, Knut Ivar; Bugge, Annechen Bahr; Ueland, Øydis; Slapø, Helena; Schjøll, Alexander; Rosenberg, Thea Grav; Grini, Ida S.; Hertel, Jens Kristoffer; Mathisen, Linda; Lekhal, Samira (Rapport, Report, 2017)