Browsing HV - Master i Samfunnsernæring by Author "Sæland, Mone Eli"
Now showing items 1-4 of 4
-
En tverrsnittstudie av allmennlegers kunnskaper og holdninger om egg i et ernærings- og helseperspektiv, sett på bakgrunn av eggs rolle innenfor norsk ernærngspolitikk.
Nord, Øyvind (MAEH;2017, Master thesis, 2017)Sammendrag Bakgrunn: Manglende offisielle kostråd om egg på linje med andre matvaregrupper, kan føre til usikkerhet, både blant kostholdsveiledere og befolkningen, om hvilken rolle egg kan ha i et sunt kosthold. Er egg ... -
Implementering av glutenfri kost i mat- og helsefaget i grunnskolen, et filmbasert undervisningsopplegg
Stenersen, Marlen Røksund (MAEH;2015, Master thesis, 2015)Samfunnsernæring er et fagfelt som kartlegger og påvirker levevaner, med særlig fokus på kosthold for ulike grupper av befolkningen i et livsløpsperspektiv. Grunnskolen er i denne sammenheng en viktig arena. Med bakgrunn ... -
Preferanse for grunnsmakene søt og sur hos førskolebarn. Utvikling av instrumenter for senorisk testing.
Kristiansen, Hanne Prøis (MAEH;2015, Master thesis, 2015)Hensikten med denne masteroppgaven var å utvikle og evaluere aldersspesifikke instrumenter for å måle preferanse og sensitivitet for grunnsmakene hos 3 til 5-åringer. Disse instrumentene skulle brukes i en toårig longitudinell ... -
Toksiske og essensielle metaller, status hos gatenarkomane
Skardal, Renate Foss (MAEH;2014, Master thesis, 2014)Bakgrunn og mål: Gatenarkomane har en komplisert livssituasjon, blant annet med mange utfordringer tilknyttet helse og ernæring. Høy risiko for infeksjoner og et mangelfullt og ensidig kosthold gjør dem svært utsatt for ...