Browsing HV - Masteroppgaver by Subject "Holdninger"
Now showing items 1-20 of 22
-
Ammeinformasjon på barsel: Jordmødre og barnepleieres tanker om hvordan de kan gi samsvarende ammeinformasjon og veiledning til nybakte mødre på barsel
(MAJO;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn: Etter en gjennomgang av”ris og ros skjema” ved en barselavdeling, viser det seg at flere mødre opplever at de får sprikende ammeinformasjon, og blir utrygge og forvirret når det kommer til amming av sitt ... -
Anestesisykepleieres holdning til fagutvikling
(Master thesis, 2011)Formål: Studien er et fagutviklingsprosjekt som har til hensikt å avdekke holdninger og engasjement innen fagutvikling og forskning blant anestesisykepleiere. Ved å avdekke barrierer mot forskning og samtidig avdekke hvordan ... -
Anestesisykepleieres holdninger til Bispectral index - en pilotstudie ved bruk av kvalitativ metode
(Master thesis, 2017)Bakgrunn: Vurdering av pasientens anestesidybde er en sentral oppgave for anestesisykepleier. Vi har erfart at holdningene til bruk av Bispectral index (BIS) og hvordan BIS-verdiene tolkes i samspill med det kliniske blikk ... -
Barnehageansattes påvirkninger og erfaringer ved grønnsaksserveringen i barnehagen
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn: Norske barn (i barnehagealder, 0-6 år) spiser de fleste måltidene i løpet av en dag mens de er i barnehagen. Tidligere studier viser at kostholdet i barnehagene er blitt vesentlig forbedret de siste 10 årene, ... -
Elever i videregående skoles holdninger til og innkjøp av sukkerholdig mat og drikke. En sammenlignende studie av elever som har «Sunn kantine» og elever som har «Vanlig kantine»
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Som en følge av St. meld. nr. 16 vedtok fylkestinget i Telemark i 2005 å etablere «Folkehelseprogram for Telemark 2006-2009» som fokuserer på å fremme et sunt kosthold blant barn og unge. Gjennom et av tiltakene ... -
En kvalitativ studie av intensivsykepleierens erfaringer knyttet til barrierer rundt tidlig mobilisering av dypt sederte respiratorpasienter
(Master thesis, 2021)Bakgrunn: Det er forsket mye på barrierene til sykepleiere når det kommer til tidlig mobilisering av dypt sederte respiratorpasienter og hva som skal til for å endre de. Det er derimot ikke forsket mye på hvilke erfaringer ... -
En kvalitativ studie av menns oppfatninger av helse, kostråd og kostholdets betydning for å forebygge livsstilssykdommer
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Kreft, fedme og diabetes II er livsstilssykdommer som rammer stadig flere menn i den vestlige verden. Tidligere forskning har fokusert mindre på menns spisevaner, enn på kvinners og man har ikke like mye kunnskap ... -
En tverrsnittstudie av allmennlegers kunnskaper og holdninger om egg i et ernærings- og helseperspektiv, sett på bakgrunn av eggs rolle innenfor norsk ernærngspolitikk.
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Sammendrag Bakgrunn: Manglende offisielle kostråd om egg på linje med andre matvaregrupper, kan føre til usikkerhet, både blant kostholdsveiledere og befolkningen, om hvilken rolle egg kan ha i et sunt kosthold. Er egg ... -
Forbrukeres kunnskap om, holdninger til og innkjøpsmengde av bærekraftige matvarer
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Verdens matproduksjon og forbruk har betydelig og økende negativ effekt på miljøet. I løpet av få tiår har et multinasjonalt industrielt jordbrukssystem endret matproduksjonen og samtidig forbrukernes preferanser ... -
Foreldre til fotballaktive barns ernæringskunnskaper, nutrition literacy og holdninger til mattilbudet på barnas idrettsarenaer
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Tall fra 2012 viste at ett av seks barn i Norge hadde overvekt eller fedme, parallelt med dette har man sett en økende grad av fysisk inaktivitet. Et for høyt inntak av tilsatt sukker og mettet fett, og for lavt ... -
Gråte over spilt melk? En kvalitativ studie av småbarnsforeldres holdninger og atferd knyttet til matsvinn
(MAEH;2018, Master thesis, 2018)NTRODUKSJON: Det er estimert at en tredel av all mat som produseres i verden blir ødelagt eller kastes. Påkjenningen matproduksjon har på miljøet øker i omfang når vi produserer mat som ikke blir spist. I Norge står ... -
Holdninger til å inkludere bærekraftig kosthold i en profesjonell sammenheng blant kliniske ernæringsfysiologer
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Bakgrunnen for masterstudien var å undersøke hvilke holdninger kliniske ernæringsfysiologer hadde til å integrere bærekraftig kosthold i deres yrkesutøvelse. Dette ble vurdert som relevant i forbindelse med temaets aktualitet ... -
Holdninger til døgnbehandling av pasienter med ruslidelser og psykiske lidelser – en sammenligning av DPS og TSB
(Master thesis, 2016)Mål: Undersøke eventuelle holdningsforskjeller mellom helsepersonell innen DPS og TSB til behandling av ROP-pasienter. Undersøke eventuelle forskjeller mellom de to enhetene for demografiske variabler: kjønn, alder, ... -
Hva karakteriser kunder som ofte handler økologiske matvarer i NorgesGruppens butikker?
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Teori: Etterspørselen og forbruket av økologiske matvarer i Norge er under stadig vekst. Likevel er man pr. i dag langt under Stortingets målsetning om å nå målet som er 15 % økologisk produksjon og markedsandel innen 2020. ... -
Jordmords holdninger til oxytocinstimulering i normale fødsler - en tverrsnittstudie
(MAJO;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn: Oxytocin blir hyppig brukt av jordmødre for å behandle langsom fremgang i fødsel. Oxytocin blir ofte brukt uten at fødselen innfrir kriteriene for medikamentell stimulering. Hensikt: Hensikten med denne studien ... -
Kartlegging av kunnskaper om og holdninger til smerte og smertelindring blant sykepleiere i kreftomsorgen i Norge
(Master thesis, 2017)Bakgrunn: Smerter er et av de mest fryktede og plagsomme symptomene for kreftpasienter. Mangelfull smertelindring vil kunne føre til unødvendig lidelse og redusert livskvalitet. Sykepleiere har en nøkkelrolle i behandlingen ... -
Pseudovitenskapelige påstander om mat og helse: En spørreundersøkelse av studenter i ernærings-, fysioterapeut- og sykepleierutdanninger
(MAEH;2012, Master thesis, 2012)Bakgrunn: Riktig informasjon om kosthold er viktig for at forbrukerne skal kunne ta informerte valg om hva de bør spise for helsa. I dagens informasjonslandskap kan imidlertid alle spre sine oppfatninger om hva folk bør ... -
Spis sunt – er unge mennesker lei maset?
(MAEH;2011, Master thesis, 2011)Informasjon om kosthold og sunn mat er tilgjengelig via en rekke kilder i samfunnet og mye har ulik kvalitet og mangler knyttet til vitenskapelig forankring. Ungdom er en utsatt og lett påvirkelig målgruppe når det gjelder ... -
Stressa forhold til mat? En kvalitativ studie om unge idrettsutøveres tanker og holdninger til mat
(Master thesis, 2011)Bakgrunn: Tidligere studier viser en høy forekomst av spiseforstyrrelser blant toppidrettsutøvere sammenlignet med den øvrige befolkningen, spesielt innenfor vektavhengige idretter. Lite forskning er gjort i forhold til ... -
Sykepleieres holdninger til og kunnskap om håndtering av cytostatika
(Master thesis, 2011)Bakgrunn: Ved håndtering av cellegift til behandling av pasienter med kreftsykdom er det en risiko for at stoffene kan overføres til sykepleier. Internasjonale studier antyder at undervisning om cytostatika er et udekket ...