Blar i Fakultet for helsevitenskap (HV) på tidsskrift "Norsk Tidsskrift for Ernæring"
Viser treff 1-5 av 5
-
Beskrivelser av måltidsstruktur og måltidstilbud overfor ungdom i barnevernsinstitusjoner i Norge
(Journal article; Peer reviewed, 2017)Bakgrunn Ungdom som oppholder seg i norske barneverninstitusjoner er en sårbar gruppe. Mange har trolig opplevd mangel på måltidsstruktur og begrenset tilgang på sunn mat under oppveksten, noe som barneverninstitusjonene ... -
Ernæringsrelatert dokumentasjon er mangelfull i journaler til eldre i ernæringsmessig risiko
(Norsk Tidsskrift for Ernæring;Nr. 3, Journal article; Peer reviewed, 2020-09)Bakgrunn I «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring» presiseres det at dokumentasjon knyttet til ernæring er viktig. Helsepersonell er pliktig å journalføre nødvendige opplysninger ... -
Fish versus meat: Nudging the healthier choice off food in hotel lunch buffets
(Norsk Tidsskrift for Ernæring;16(3), Journal article; Peer reviewed, 2018)Background One of the objectives of the Norwegian National Action Plan for Healthy Diets (2017-2021) is to increase the intake of fish. The aim of this study was to encourage hotel guests to choose more fish and less meat ... -
«Har du først gått i baret, så er løpet kjørt»: Fedmepasienters kunnskap om tilbakefall
(Norsk Tidsskrift for Ernæring;(1), Journal article; Peer reviewed, 2020)Bakgrunn: En sprekk er en engangsforeteelse som kan skje under en endringsprosess, mens tilbakefall er når en tidligere uvane gjenopptas. Gjentagende sprekk kan føre til tilbakefall, noe som ofte gir følelse av håpløshet ... -
Helserelatert livskvalitet og ernæringsstatus blant eldre hjemmeboende over 70 år
(Norsk Tidsskrift for Ernæring;Nr.2/2018, Journal article; Peer reviewed, 2018-06-28)Bakgrunn: Det er vanlig å inkludere helserelatert livskvalitet i kliniske studier, men det er få som har undersøkt dette hos eldre hjemme boende ≥ 70 år. Hensikten med denne studien var primært å beskrive helserelatert ...