Blar i ODA Open Digital Archive på forfatter "Bugge, Annechen Bahr"
-
Ungdoms skolematvaner. Refleksjon, reaksjon eller interaksjon?
Bugge, Annechen Bahr (SIFO-report;6-2007, Research report, 2007)Denne studien av ungdoms skolematvaner er en del av forskningsprosjektet YoungFood. Prosjektet er finansiert av Norges forskningsråds folkehelseprogram. Voksne fremstiller gjerne unge mennesker som matkulturelle opprørere. ... -
Usunne mat- og drikkereklamer rettet mot barn
Rysst, Mari; Bugge, Annechen Bahr (Oppdragsrapport 5-2013, Report, 2013)Overraskende lite reklame for usunn mat og drikke rettet mot barn De senere årene har det blitt satt stadig mer søkelys på samfunnets ansvar for å tilrettelegge for gode helsevalg. Ett av tiltakene som vurderes er å ... -
Usunne mat- og drikkereklamer rettet mot barn
Rysst, Mari; Bugge, Annechen Bahr (Oppdragsrapport 5-2013, Report, 2013)Overraskende lite reklame for usunn mat og drikke rettet mot barn De senere årene har det blitt satt stadig mer søkelys på samfunnets ansvar for å tilrettelegge for gode helsevalg. Ett av tiltakene som vurderes er å ... -
Vegetarianisme – en studie av sosiale, praktiske og kroppslige aspekt ved å ha et helt eller delvis vegetarisk spisemønster
Bugge, Annechen Bahr; Henjum, Sigrun (Rapport;4-2021, Report, 2021)Med denne studien ønsket vi å få en bedre forståelse av hva som kjennetegner en vegetarisk identitet, samt hvordan det å ha et vegetarisk spisemønster påvirker sosiale, praktiske og kroppslige aspekter. Spørreundersøkelsen ... -
Why are alternative diets such as "low carb high fat" and "Super healthy Family" so appealing to Norwegian Food consumer
Bugge, Annechen Bahr (Journal article, 2015)Aspiring for health and fitness has become increasingly important for Norwegians. This is expressed in many ways. For instance there has been a significant increase in the proportion who states ... -
Å nyte Norge: Hvilke mataktiviteter og -opplevelser trakter folk etter på tur og reise i Norge?
Bugge, Annechen Bahr; Schjøll, Alexander (SIFO-rapport;7-2023, Report, 2023)Basert på to spørreundersøkelser, blant hhv. den norske befolkningen generelt og nordmenn som regelmessig benytter fritidsbolig, finner vi at interessen for gode mat- og måltidsopplevelser er store når man er på fritidsreiser ... -
Å spise ute. Hvem, hva, hvor, hvordan, hvorfor og når?
Bugge, Annechen Bahr; Lavik, Randi (SIFO-report;6-2007, Research report, 2007)Formålet med prosjektet er å gi økt kunnskap om hvilken rolle utespising har i moderne hverdagsliv. Fra begynnelsen av 70-tallet har det vært en tredobling av folks utgifter til hotell- og restauranttjenester. Surveyen ...