dc.contributor.author | Møllen, Kari | |
dc.contributor.author | Ryslett, Kari | |
dc.contributor.author | Smehaugen, Anne | |
dc.date.accessioned | 2009-05-13T08:25:20Z | |
dc.date.accessioned | 2011-12-19T10:52:05Z | |
dc.date.accessioned | 2020-08-28T08:12:30Z | |
dc.date.accessioned | 2021-04-29T10:45:55Z | |
dc.date.available | 2011-12-19T10:52:05Z | |
dc.date.available | 2020-08-28T08:12:30Z | |
dc.date.available | 2021-04-29T10:45:55Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.identifier.citation | Mat og helse i skolen. 2008(2), 12-14 | |
dc.identifier.issn | 1890-3193 | |
dc.identifier.uri | http://idtjeneste.nb.no/URN:NBN:no-bibsys_brage_9113 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12199/185 | |
dc.description.abstract | Skolemåltidet kan være en spesifikk faktor i å skape et lærende miljø, som vil kunne stimulere til vekst og utvikling og samtidig legge grunnlag for et inkluderende samvær. I denne masteroppgaven ble det gjennomført en komparativ studie for å sammenligne spisemiljøet ved to finske og to norske skoler. Studien ble gjort ved observasjon av elever i to barneskoler og to ungdomsskoler i Norge og Finland, og intervju av åtte lærerer ved de respektive skolene. Studien viser at fysiske og organisatoriske rammevilkår har en avgjørende betydning på pedagogiske og sosiale prosesser som skjer i løpet av skolemåltidet. Dette skaper en forskjeller i skolemåltidene slik de funger som en sosial og pedagogisk arena med muligheter for å inkludere barn og unge og derved med risiko for å skape større forskjeller og eksklusjon. De observerte måltidene kan summeres i følgende fire kategorier: Det voksenstyrte måltidet, Få i seg maten måltidet for de to landenes barneskoler, og Frihet under ansvar måltidet og Det oppløste måltidet for de to landenes ungdomsskoler | |
dc.format.extent | 89907 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | nor | |
dc.subject | Skolemåltid | |
dc.subject | Finland | |
dc.subject | Ernæring | |
dc.subject | Norge | |
dc.title | Skolemåltidet i Norge og Finland - en komparativ studie | |
dc.type | Journal article | |
dc.subject.nsi | VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nutrition: 811 | |