Blar i HV - Masteroppgaver på emneord "Helse"
Viser treff 1-20 av 45
-
Attitudes towards increasing the intake of plant-based foods and reducing the intake of meat in segments of Norwegian consumers
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)ntroduction From a health- and environmental perspective, it is beneficial that the population increases the intake of plant-based foods and reduces the intake of meat. In order to achieve such a change, it is necessary ... -
Child undernutrition in the Far-West Terai of Nepal
(Master thesis, 2010)Introduction: Child undernutrition remains a major health problem in Nepal. Nearly 50% of the children below five years are stunted. A cross sectional study was conducted in the Far West Terai of Nepal in 2009. Methodology: ... -
Elever i videregående skoles holdninger til og innkjøp av sukkerholdig mat og drikke. En sammenlignende studie av elever som har «Sunn kantine» og elever som har «Vanlig kantine»
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Som en følge av St. meld. nr. 16 vedtok fylkestinget i Telemark i 2005 å etablere «Folkehelseprogram for Telemark 2006-2009» som fokuserer på å fremme et sunt kosthold blant barn og unge. Gjennom et av tiltakene ... -
Empowerment, rollekonflikter og andre faktorer sin relasjon til foreldres helse: en tverrsnittstudie
(MAPO;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Innflytelse i eget liv er sentralt for egen helse. Foreldre kan leve i spenning mellom forventninger fra arbeidslivet og fra familien. Helsen til foreldrene har ringvirkninger utover dem selv, det påvirker ... -
En kartlegging av kostvaner til gravide kvinner i seks ulike grupper basert på fødeland i Groruddalen, Oslo Øst
(Master thesis, 2010)Bakgrunn og hensikt: Det finnes lite informasjon om kostvaner til innvandere i Norge. Hensikten med denne studien er å undersøke måltidsmønster og kostvaner blant gravide kvinner i Oslo Øst, hvor andelen innvandrere er ... -
En kvalitativ studie av menns oppfatninger av helse, kostråd og kostholdets betydning for å forebygge livsstilssykdommer
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Kreft, fedme og diabetes II er livsstilssykdommer som rammer stadig flere menn i den vestlige verden. Tidligere forskning har fokusert mindre på menns spisevaner, enn på kvinners og man har ikke like mye kunnskap ... -
En kvalitativ studie av rådgivernes erfaringer med å fremme fullføring på videregående skole
(MAPO;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn: Et stabilt høyt frafall i videregående opplæring er stadig en offentlig debatt. Det er en stor utfordring å finne til bidrag for at flest mulig skal fullføre. Frafall har store konsekvenser for den enkelte og ... -
En litteraturstudie som kunnskapsgrunnlag for informasjon til de gravide og deres partner om betydningen av fordelene med tidlig hud-mot-hud kontakt umiddelbart etter fødsel og i barseltiden
(MAJO;2017, Master thesis, 2017)Hensikt: Å øke kunnskapen om fordeler med tidlig hud-mot-hud kontakt og bidra med kunnskapsgrunnlag for utvikling av informasjonsbrosjyre. Problemstilling: Hvordan kan jordmor bidra til økt kunnskap og gi informasjon om ... -
”En ny livssituasjon”. Hvordan opplever yrkesaktive menn helse og livskvalitet i tiden etter bypasskirurgi?
(MAPO;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn: Hjertesykdom og kirurgisk bypass oppleves som en alvorlig livshendelse for de som rammes. Tidligere forskning viser at det er kjønnsforskjeller i opplevelsen av å få hjerte- og karsykdom og behandling av ... -
En tverrsnittstudie av allmennlegers kunnskaper og holdninger om egg i et ernærings- og helseperspektiv, sett på bakgrunn av eggs rolle innenfor norsk ernærngspolitikk.
(MAEH;2017, Master thesis, 2017)Sammendrag Bakgrunn: Manglende offisielle kostråd om egg på linje med andre matvaregrupper, kan føre til usikkerhet, både blant kostholdsveiledere og befolkningen, om hvilken rolle egg kan ha i et sunt kosthold. Er egg ... -
Erfaringer med og muligheter for et sunt mattilbud på idrettsarenaen: En kvalitativ studie
(MAEH;2020, Master thesis, 2020)Bakgrunn Etablering av sunne matvaner i barne- og ungdomsårene er viktig for fremtidig helse. I denne sammenheng er det ønskelig å styre matvareutvalget på idrettsarenaen i en sunnere retning. Det finnes lite kunnskap ... -
Et bærekraftig skolekjøkken? En studie av Mat- og helse- lærere på ungdomstrinnets undervisningsstrategier om temaet “bærekraftighet”
(MAEH;2011, Master thesis, 2011)Bakgrunn: Menneskene i den vestlige verden forbruker daglig sannsynligvis mer av jordas ressurser enn den klarer å fornye. En stor del av klimautslippene kan tilskrives matsektoren. I 2002 besluttet FN at perioden 2005-2014 ... -
Frokostvaner, med vekt på sosioøkonomiske forskjeller, blant elever i videregående skole med og uten tilbud om skolefrokost
(Master thesis, 2010)En kvantitativ spørreundersøkelse ble gjennomført blant elevene ved tre videregående skoler i Østfold med helt eller delvis tilbud om skolefrokost. Hensikten var å se hvilke elever som benytter seg av skolefrokostordningen, ... -
Fysisk form og helserelatert livskvalitet hos eldre mannlige birkebeinere sammenlignet med jevnaldrende seniorsenterbrukere
(MAFYS;2018, Master thesis, 2018)Andelen eldre mennesker øker i den norske befolkningen og fram til 2030 vil den eldre populasjonen øke betraktelig. Fysisk inaktivitet er en viktig risikofaktor for utvikling av sykdom, funksjonssvikt og økt mortalitet hos ... -
Fysiske aktivitetsvaner og relaterte faktorer blant ungdomsskoleelever i to kommuner i Oppland
(Master thesis, 2009) -
Gratis frukt og grønsaker i skulen: eit tilbod som fremjar helse og sosial samhandling?
(Master thesis, 2009) -
Har sosiodemografiske- og økonomiske faktorer sammenheng med frekvens av kjøttinntak blant den norske befolkning
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn Dagens kjøttkonsum er økende både på et globalt nivå og et nasjonalt nivå. Til tross for at kjøtt kan bidra med viktige næringsstoffer i kostholdet, er det ikke anbefalt å ha et inntak over 500 gram i uken av ... -
Helsefremmende dialog: en kvalitativ studie av kvinner med brystkreft i møte med helsepersonell
(Master thesis, 2009) -
Helserelatert livskvalitet hos barn og unge med overvekt og fedme: En tverrsnittsstudie
(MAFYS;2017, Master thesis, 2017)Bakgrunn: Det er en høy forekomst av overvekt og fedme hos barn og ungdom i verden og i Norge. Barn og unge med overvekt og fedme rapporterer lavere helserelatert livskvalitet (HRLK) enn normalvektige barn og unge. En ... -
Hva karakteriser kunder som ofte handler økologiske matvarer i NorgesGruppens butikker?
(MAEH;2016, Master thesis, 2016)Teori: Etterspørselen og forbruket av økologiske matvarer i Norge er under stadig vekst. Likevel er man pr. i dag langt under Stortingets målsetning om å nå målet som er 15 % økologisk produksjon og markedsandel innen 2020. ...