Blar i HV - Masteroppgaver på emneord "Underernæring"
Viser treff 1-7 av 7
-
Breastfeeding practices among infants in Bhaktapur, Nepal
(MAEH;2013, Master thesis, 2013)Introduction: Adequate nutrition status during the first two years of life is important for health throughout life. Breastfeeding is the optimal way of providing infants with the nutrients they need for normal physical and ... -
Child undernutrition in the Far-West Terai of Nepal
(Master thesis, 2010)Introduction: Child undernutrition remains a major health problem in Nepal. Nearly 50% of the children below five years are stunted. A cross sectional study was conducted in the Far West Terai of Nepal in 2009. Methodology: ... -
En kartlegging av implementering av retningslinjer fra pasientsikkerhetsprogrammet i overganger mellom institusjoner
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn Helsehus kan defineres som et forsterket tilbud av sykehjem og omfatter pleie, opptrening, rehabilitering og etterbehandling. Opphold på helsehus tilbys i stor grad personer over 65 år og pasientene kan komme fra ... -
En prospektiv kartlegging av risiko for underernæring blant pasienter som får strålebehandling mot endetarms og analkreft
(Master thesis, 2011)The purpose of this study was to illustrate if the survey of nutritional risk and efforts against malnutrition is feasible during radiotherapy in the departemment of Oncology patients with rectal and anal cancer. Subjects ... -
Forekomst av underernæring blant hjemmeboende eldre med kognitiv svikt og demenssykdom som mottar bistand fra hjemmetjenesten.
(Master thesis, 2014)Bakgrunn og hensikt: Underernæring og ernæringsmessig risiko er et utbredt problem blant eldre med kognitiv svikt og demenssykdom. Det er få studier som har undersøkt forekomsten av underernæring blant hjemmeboende eldre ... -
Kan enkle ernæringstiltak bedre ernæringsstatus blant hjemmeboende eldre?
(MAEH;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn: Underernæring er utbredt blant eldre mennesker og har en rekke uheldige helsemessige konsekvenser. Blant annet øker risikoen for depresjon, fysisk og mental funksjon forverres, infeksjonsmotstanden reduseres og ... -
Matens betydning for personer med ROP-lidelser på norske lavterskelinstitusjoner: En kvalitativ studie med refleksjoner fra ansatte.
(Master thesis, 2020)Bakgrunn: Ruslidelser medfører økt behov for livsviktige næringsstoffer og redusert oppmerksomhet på mat og måltider, både fra de som rammes og de som skal hjelpe dem. Med psykisk lidelse i tillegg blir ruslidelsen verre. ...