Browsing ODA Open Digital Archive by Author "Terragni, Laura"
Now showing items 81-86 of 86
-
Views of policy makers and Health promotion professionals on factors facilitating implementation and maintenance of interventions and policies promoting physical activity and healthy eating: results of the DEDIPAC project
Muellmann, Saskia; Steenbock, Berit; De Cocker, Katrien; De Craemer, Marieke; Hayes, Catherine; O’Shea, Miriam; Horodyska, Karolina; Bell, Justyna; Luszczynska, Aleksandra; Roos, Gun; Langøien, Lars Jørun; Rugseth, Gro; Terragni, Laura; De Bourdeaudhuij, Ilse; Brug, Johannes; Pischke, Claudia (Journal article; Peer reviewed, 2017)Background: The uptake, implementation, and maintenance of effective interventions promoting physical activity (PA) and a healthy diet and the implementation of policies targeting these behaviors are processes not ... -
Women's experience with using a smartphone app (the Pregnant+ app) to manage gestational diabetes mellitus in a randomized controlled trial
Skar, Jeanette; Garnweidner-Holme, Lisa; Lukasse, Mirjam; Terragni, Laura (Midwifery;Volume 58, Journal article; Peer reviewed, 2018-03)Objective: The purpose of this study was to explore the experiences of women with gestational diabetes mellitus (GDM) with controlling their blood glucose values and receiving health and nutrition information using a ... -
Women’s experiences of using a smartphone- application, the Pregnant+app, to manage Gestational Diabetes Mellitus - a qualitative study
Skar, Jeanette (MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: Gestational Diabetes Mellitus (GDM), defined as glucose intolerance with first onset or recognition during pregnancy, is an increasing health challenge worldwide. A smartphone application (app) may offer new ... -
Å spise for fremtiden. Erfaringer med og opplevd nytte av et matlagingskurs blant asylsøkere ved et integreringsmottak.
Barbala, Ida Helene Moksnes (MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn Forskning har vist at betingelser rundt migrasjonsprosessen gjør asylsøkere til en sårbar gruppe i forhold til utvikling av helseproblemer. Sosiale, økonomiske og språklige utfordringer de møter i mottakslandet ... -
Økologisk mat på sykehjem. Med hvilken hensikt og til hvilken nytte?
Kienlin, Julia (MAEH;2014, Master thesis, 2014)Bakgrunn og formål: Økologisk mat og landbruk er et stadig tilbakevendende tema i debatter om helse og miljø. Forbruker interessen er økende og i henhold til Soria Moria- erklæringen er det nasjonale målet at 15 prosent ... -
Økologisk mat: hvilke motivasjoner finnes hos en gruppe forbrukere til å kjøpe økologisk mat?
Nilsson, Ida Janicke (Master thesis, 2011)Bakgrunn: Økologisk mat er produsert uten at det er benyttet sprøytemidler, kunstgjødsel eller genmodifiserte organismer. Etterspørsel og forbruk av økologisk mat er økende i Norge, men flere vitenskapelige miljøer har ...