• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Forbruksforskningsinstituttet (SIFO)
  • SIFO Rapport
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Forbruksforskningsinstituttet (SIFO)
  • SIFO Rapport
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Opprinnelsesmerking av mat

Bjørkum, Ellen
Report
Thumbnail
Åpne
file48430_rapport_3-99.pdf (4.232Mb)
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/20.500.12199/5339
Utgivelsesdato
1999
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • SIFO Rapport [340]
Sammendrag
Målsettingen med denne studien er å oppnå bedre innsikt i og forståelse av forbrukerens oppfatninger og tanker om opprinnelses-merking av mat generelt og kjøtt spesielt. Spørsmålet om opprinnelsesmerking av kjøtt er aktualisert gjennom en politikk som sikter mot økt handel over landegrensene og redusert grensekontroll. Samtidig har økt turbulens på kjøttmarkedet bidratt til å sette spørsmålet på dagsorden, både her til lands og i andre land. Opprinnelsesmerking eksisterer i dag som en frivillig ordning i mange land. I Norge garanterer for eksempel merke-ordningen Godt Norsk norske råvarer. Fra og med år 2000 innfører EU et obligatorisk system med merking av storfekjøtt med opprinnelsesland. Også her til lands vil det gjennomføres en ordning med opprinnelsesmerking av storfekjøtt.
Utgiver
Lysaker, SIFO
Serie
Rapport 3-1999

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit
 

 

Bla i

Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

Min side

Logg inn

Statistikk

Besøksstatistikk

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit