Show simple item record

dc.contributor.authorHebrok, Marie
dc.contributor.authorHeidenstrøm, Nina
dc.date.accessioned2020-06-21T15:28:21Z
dc.date.accessioned2021-04-29T12:43:25Z
dc.date.available2020-06-21T15:28:21Z
dc.date.available2021-04-29T12:43:25Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12199/5337
dc.description.abstractMed mathåndtering i hverdagslivet som utgangspunkt finner denne rapporten fem hovedårsaker til matsvinn i norske husholdninger: (1) Forbrukerne er usikre når det gjelder egen vurdering av mattrygghet og matkvalitet, (2) Rutinisert mathåndtering fører til for få bruksanledninger for mange matprodukter, (3) Matens verdi oppfattes som lav, (4) Langtidsplanlegging reduserer fleksibiliteten i hverdagen, og (5) Forbrukerne er lite bevisste på hvor mye mat de selv kaster. Basert på disse årsakene utredes kontekstuelle tiltak innenfor to hovedområder: (1) materielle strukturer (emballasje, butikk og kjøleskap) og sosiale og (2) kulturelle strukturer (populærformidling, måltidsorganisering og utdanning). Rapporten er skrevet på oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet. 
dc.publisherOslo: Forbruksforskningsinstituttet SIFO
dc.relation.ispartofseriesFagrapport nr. 1-2017
dc.subjectSIFO, PublikasjonSIFO, RapporterSIFO
dc.titleMaten vi kaster
dc.typeReport
fagarkivet.author.linkhttps://www.oslomet.no/om/ansatt/ninah/
fagarkivet.source.pagenumber162.0


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record