Browsing SIFO Rapport by Title
Now showing items 90-109 of 336
-
Forbrukstilpasninger i barnefamilier – en empirisk analyse av stordriftseffekter i barnefamilier
(SIFO oppdragsrapport;16-2018, Report, 2018)Hovedproblemstillingen i dette arbeidet var å undersøke hvordan husholdene tilpasser sine forbruksutgifter ved økende antall barn. Den empiriske analysen bygger på Statistisk sentralbyrås forbruksundersøkelse fra ... -
Forbuden frukt smaker best - en studie av nordmenns spise- og drikkemønster av sjokolade, søtsaker, salt snacks, sukkerholdige leskedrikker og lignende
(SIFO-report;5-2010, Research report, 2010-09)Denne studien er en del av forskningsprosjektene Young Food og HealthMeal. Begge prosjektene er finansiert av Norges forskningsråd. Temaet i rapporten er nordmenns spise- og drikkemønster av en type mat og drikke som ... -
Fornuftig og forført. En forbruksstudie av Black Friday i Norge
(Rapport;10-2019, Research report, 2019)Ved hjelp av representativ spørreundersøkelse blant nordmenn utført like etter Black Friday i 2018 finner vi at 36 % handlet denne dagen. Median beløp man handlet for var 1 835 kr. Det er primært de unge som handlet. Kvinner ... -
Forstudie om nedadgående norsk sjømatkonsum
(Oppdragsrapport nr. 5-2018, Report, 2018)I dette pilotprosjektet har vi gjennomført en studie der man ved hjelp av en mindre spørreundersøkelse, samt analyse av salgs- og forbruksstatistikker kartlegger hvilke faktorer som bidrar til at norske forbrukere spiser ... -
Fra DAB radio og reisebillett til Altinn og Facebook
(Oppdragsrapport nr. 3-2017, Report, 2017)Denne rapporten bygger videre på funn avdekket i tidligere undersøkelser gjennomført av SIFO som finner at funksjonshemmede forbrukere møter en rekke utfordringer og barrierer i de fire markedsplassene som har blitt ... -
Fra eggvendte laken til festlig lapp på baken
(Arbeidsrapport 3-2000, Report, 2000)Denne rapporten tar for seg endringer i omtalen av ulike teknikker for å økonomisere med tekstiler gjennom det 20.-århundre. Materialet til undersøkelsen består av 80 håndarbeidsbøker, samt noen tidsskrifter og dameblader. ... -
Fra kunnskap til handling
(Rapport, Report, 2017) -
Fra rent til nyvasket
(Fagrapport 2-2003, Report, 2003)Rapporten undersøker hvorfor vi vasker. Hva ønsker vi å oppnå ved å legge tøyet i vaskemaskinen? Det mest nærliggende svaret er at vi ønsker å få tøyet rent. Og sikkert er dette en del av svaret. Men det forklarer verken ... -
Fra vafler og hamburger til elghakk og hjortestek
(Fagrapport 4-2002, Report, 2002)Nummer: 4-2002 Prosjektet setter søkelyset på matkultur innen reiselivsbransjen. Vi er opptatt av hvor sentralt matkulturen står i restaurantenes og hotellenes tilbud til sine gjester, og i hvilken grad gjestene er ... -
Fremtidens matproduksjon
(Oppdragsrapport nr. 2-2017, Report, 2017)Med tanke på den oppmerksomheten bruk av genteknologi i matproduksjonen har fått i offentligheten de senere årene, var det overraskende hvor lite forskning som har vært gjort omkring forbrukernes syn på denne teknologien. ... -
Fremtidens måltidskonsepter – sunn og bærekraftig take-away
(Rapport;10-2021, Report, 2021)Formålet med prosjektet «Fremtidens måltidskonsepter» er å legge et kunnskapsgrunnlag for utvikling av sunn og næringsrik take-away. Rapporten bygger på data samlet inn ved hjelp av en spørreundersøkelse basert på webintervjuer ... -
Gårdshandel som innkjøpsaktivitet og fritidsopplevelse
(Oppdragsrapport 3-2010, Report, 2010)Formålet med denne rapporten er å undersøke omfanget og betydningen av gårdsmat og gårdshandel som et tilbud til forbrukere og ferierende turister i Norge. Rapporten diskuterer spesielt hvordan gårdshandel inngår som del ... -
Gjeldsordninger i velstands-Norge
(Oppdragsrapport 7-2005, Report, 2005)Analysen er basert på en gjennomgang av 193 gjeldsordningssaker ved Oslo byfogdembete — 97 fra 1999 og 96 fra 2004. Sammensetningen av søkergruppen på de to måletidspunktene sammenliknes for å identifisere variasjoner i ... -
Gjeldsordninger under press
(Oppdragsrapport 3-2005, Report, 2005)Analysen er basert på en gjennomgang av 78 endringssaker ved Oslo byfogdembete i 2003. Rapporten tar bl.a. for seg begrunnelsene for begjæringene, de økonomiske endringene som er skjedd i skyldnernes økonomi siden ... -
GMO-mat eller ikke: Har det vært endringer i forbrukernes syn på genmodifisert mat fra 2017 til 2020?
(Rapport;3-2020, Research report, 2020)GMO-teknologien har i en årrekke vært gjenstand for offentlig debatt i Norge og i mange andre land. Diskusjonen omhandler muligheter, bruk, fordeler, risikoer, trygghet og begrensninger. I denne studien har vi sett nærmere ... -
Gode intensjoner søker eierskap
(Rapporter 13-2010, Report, 2010)Retningslinjene for markedsføring mot barn og unge er løst forankret og trenger et klarere eierskap skal de fungere Tilknyttede prosjekter none -
Grensehandel Sverige og Danmark 2004
(Oppdragsrapport 9-2004, Report, 2004)Nordmenn handler andre varer i Sverige enn i Danmark. I Sverige er det en større andel som handler kjøtt, meierivarer og andre matvarer, mens i Danmark er det relativt flere som handler vin og brennevin. Nordmenn handler ... -
Grunnlagsdokument – forbrukervinkling på Public Key Infrastructure (PKI)
(Oppdragsrapport 8-2004, Report, 2004)I denne rapporten anlegges et forbrukerperspektiv på utviklingen av PKI i Norge. Det vil si at vi bygger opp argumentasjonen rundt forbrukernes posisjon, deres holdninger og atferd, og benytter dette som bakgrunn for å ... -
Grønne kalkulatorer 2012
(Report, 2013)Grønne kalkulatorer er online tjenester som er utviklet for å hjelpe forbrukere å velge grønt ved å beregne miljøbelastningen av eget forbruk. Basert på en studie av 13 grønne kalkulatorer, konkluderer denne studien med ...