Browsing SIFO Rapport by Title
Now showing items 256-275 of 336
-
SIFOs referansebudsjett for forbruksutgifter 2024
(SIFO-rapport;3-2024, Report, 2024)I denne prosjektrapporten presenterer vi referansebudsjettet for 2024 og hvordan vi har arbeidet med årets oppdatering. I 2024-versjonen av referansebudsjettet har grunnlaget for forbruksområdene «lek og mediebruk» og ... -
SIFOs Referansebudsjett for forbruksutgifter – andre halvår 2022
(Rapport;7-2022, Report, 2022)Denne prosjektrapporten presenterer en oppdatert versjon av referansebudsjettet for 2022 hvor kostnadene er justert i henhold til prisutviklingen i markedene. Nye priser er hentet inn for forbruksområdene «Barnehagekostnader», ... -
Sjetteklassingers digitale hverdag
(Fagrapport 1-2012, Report, 2012)Denne rapporten om barns digitale mediehverdag og de kjønnsmessige aspektene slike praksiser har er en bearbeiding av en forfatterens mastergrad ved Sosialantropologisk Institutt, Universitetet i Oslo, innlevert våren 2011. ... -
Sjøforsvaret i ny drakt
(Oppdragsrapport 3-2012 Tilknyttede prosjekter Uni-2012, Report, 2012)Nummer: 3-2012 Tilknyttede prosjekter Uni-Form -
Skjønnhet og helse
(Report, 2011)Nummer: 1-2011 Innhold image(arrow) Innledning: Utseendets sosiale betydning Av Ingun Grimstad Klepp, Gun Roos og Mari Rysst image(arrow) ”Å se bra ut”: kroppsidealer og kroppspraksiser i Norge Av Mari Rysst ... -
Skummelt gøy!
(Oppdragsrapport 1-2005, Report, 2005)Nummer: 1-2005 Tilknyttede prosjekter IKTsatsning: Digitale medier og forbruk -
Spis deg sunn, slank, sterk, skjønn, smart og sexy - finnes en diett for alt?
(SIFO-report;4-2012, Research report, 2012-09)Sammendrag Denne studien er en leveranse på prosjektet HealthMeal. Possibilities and barriers for increased consumption of fish and vegetables in meals at home and outside home. En viktig målsetting i prosjektet er å ... -
Spise eller kaste?
(Oppdragsrapport nr. 10-2018, Report, 2018)Denne rapporten presenterer en studie av betydningen av hvordan forbrukerne gjør vurderinger av matens holdbarhet og spiselighet, samt betydningen av datomerking og tilleggsmerking for matsvinnet i norske husholdninger. ... -
Strømpebukser under lupen
(Oppdragsrapport 1-2002, Report, 2002)Nummer: 1-2002 Tilknyttede prosjekter Testing av tekstiler på oppdrag -
Symbolmerking av sunn mat
(Oppdragsrapport 12-2007, Report, 2007)I denne rapporten presenteres resultat fra en kvantitativ telefonsurvey (N=1000) blant norske forbrukere (18-80 år) i februar-mars 2007 om merking av matvarer, med fokus på forbrukernes meninger om og bruk av symbolmerking ... -
Systematisk kartlegging av reklame for usunn mat rettet mot barn og unge på tv og internett
(SIFO-report;9-2016, Research report, 2016)Hensikten med denne studien er å presentere en systematisk gjennomgang av usunn mat- og drikkereklame som vises på mediekanaler som er mye brukt av barn og unge. Resultatet er et ledd i evalueringen av MFUs bransjestyrte ... -
Søndagshandel og åpningstider - synspunkter og holdninger i endring?
(Arbeidsnotat 7-1999, Report, 1999)Denne våren har åpningstidsebatten i media vært ekstra høyrøstet. SIFO har over lengre tid arbeidet med åpningstidsproblematikken innen varehandelen, og vi ønsket derfor å se om denne debatten hadde påvirket forbrukernes ... -
Søte jenter og tøffe gutter. En kunnskapsoppsummering om barn som forbrukere i et kjønnsperspektiv
(Rapport;1-2019, Research report, 2019)I denne kunnskapsoppsummeringen belyser vi hvordan barn og unge må forholde seg som forbrukere i kjønnede markeder. Litteraturgjennomgangen tar primært for seg nordisk forskning av nyere dato som omhandler barn og unge i ... -
Tanker fra nye kjøkken
(Fagrapport 1-2004, Report, 2004)Last ned film Last ned film Nummer: 1-2004 Rapport med en 20 min. videofilm som vedlegg. Denne rapporten bygger på intervjuer med 20 ulike personer som nylig hadde skiftet kjøkken. Intervjuene ble foretatt i Oslo ... -
Telefonsalg og telefonhenvendelser til forbrukere
(Oppdragsrapport 8-2013, Report, 2013)Denne rapporten ser på resultater fra SIFO-surveyen 2011, 2012 og 2013 om telefonsalg og telefonhenvendelser fra næringsdrivende og frivillige organisasjoner. Spørsmålene som ble stilt tok sikte på å kartlegge forbrukernes ... -
Test av 11 elektriske vaffeljern
(Oppdragsrapport 4-2001, Report, 2001)På oppdrag fra Forbrukerrapporten har Statens institutt for forbruksforskning, SIFO, testet 11 elektriske vaffeljern. Det finnes mange merker og modeller på det norske markedet så det kan være greit å ha gjort seg noen ... -
Tillit og forbrukerforhold i EU28 og Norge – Resultater fra EU-kommisjonenes Consumer Conditions Scoreboard
(Rapport;4-2020, Research report, 2020)EU-kommisjonens siste måling av forbrukerforholdene i tretti europeiske land rangeres forbrukerforholdene i Norge som nr.2. Norske forbrukere har høyere tillit til forbrukermyndighetene enn til tilbyderne i markedet, mens ... -
Tillit og sårbarhet på nett. Forbrukernes praksiser og vurderinger etter innføringen av den nye personvernforordningen (GDPR) i Norge 2018
(Oppdragsrapport;9-2018, Research report, 2018)De fleste har et passivt, ikke-refleksivt forhold til den nye personvernloven (GDPR). Det er stor forskjell i tillit til hvorvidt ulike nettaktører behandler persondata på en god måte. Høyest tillit har Altinn, banker og ...