• Gulrot og kålrot 

      Dragland, Steinar; Olsen, Nina Veflen; Vittersø, Gunnar; Rødbotten, Marit (Oppdragsrapport 12-2005, Rapport, 2005)
      Til tross for at norske forbrukere møter et lite variert tilbud av gulrot og kålrot i butikkene bidrar vaner, sosiale og kulturelle normer - samt aktuelle samfunnsdebatter på matområdet - til å befeste gulrot og kålrot ...
    • Gulrot og kålrot 

      Dragland, Steinar; Olsen, Nina Veflen; Vittersø, Gunnar; Rødbotten, Marit (Oppdragsrapport 12-2005, Rapport, 2005)
      Til tross for at norske forbrukere møter et lite variert tilbud av gulrot og kålrot i butikkene bidrar vaner, sosiale og kulturelle normer - samt aktuelle samfunnsdebatter på matområdet - til å befeste gulrot og kålrot ...
    • The total antioxidant content of more than 3100 foods, beverages, spices, herbs and supplements used worldwide 

      Barikmo, Ingrid; Carlsen, Monica; Halvorsen, Bente L.; Holte, Kari; Bøhn, Siv Kjølsrud; Dragland, Steinar; Behre, Nega; Jacobs, David R.J.; Blomhoff, Rune (Journal article; Peer reviewed, 2010)
      Background: A plant-based diet protects against chronic oxidative stress-related diseases. Dietary plants contain variable chemical families and amounts of antioxidants. It has been hypothesized that plant antioxidants may ...