Blar i HV - Master i Samfunnsernæring på forfatter "Torheim, Liv Elin"
-
Attitudes towards increasing the intake of plant-based foods and reducing the intake of meat in segments of Norwegian consumers
Hatlebakk, Malin Myrset (MAEH;2020, Master thesis, 2020)ntroduction From a health- and environmental perspective, it is beneficial that the population increases the intake of plant-based foods and reduces the intake of meat. In order to achieve such a change, it is necessary ... -
Breastfeeding as a human right based approach to adequate food
Arthur, Gifty Adwokyi (MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: The nutritional status is crucial for the mental and physical development of the infant. Breastfeeding has positive short- and long term health outcomes that are beneficial for both the maternal and infant ... -
Developing a monitoring and evaluation system for a child nutrition program in Nepal: a qualitative study
Johnsen, Jørgen Torgerstuen (MAEH;2018, Master thesis, 2018)Background: It is estimated that 45 percent of deaths among children under five years of age is caused by undernutrition. Several organizations are trying to help the governments in reducing undernutrition. However, to ... -
Diet in pregnancy prior to gestational diabetes diagnosis in women in Oslo, Norway Food intake, diet quality and recommendations
Holmelid, Sigrid Skjerven (MAEH;2016, Master thesis, 2016)Introduction: Diet during pregnancy is important for both the health of the mother and her offspring. A food intake in accordance with the national recommendations can reduce risk of non-communicable diseases such as type ... -
Elevers vurdering av matmiljø og fysisk miljø på skolen, og hvilke muligheter og barrierer dette utgjør for et sunt kosthold og fysisk aktivitet: En kvalitativ studie på elever i 9. klasse i Øvre Romerike
Gjertsen, Marianne (MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn Grunnlaget for sunne matvaner legges allerede i barndommen, og skolemåltidet er derfor av stor betydning for elevers kosthold. I Norge har man sett en økning i forekomst av overvekt og fedme hos barn og unge. ... -
Ernæring for barn og unge i Bærum: En beskrivelse av Bærum kommunes arbeid for å legge til rette for et godt kosthold gjennom arenaene helsestasjon, skolehelsetjeneste, barnehage, skole og SFO.
Skogstad, Maja (MAEH;2019, Master thesis, 2019)Background: A strategy for nutrition is considered in Bærum municipality. It is necessary to have an overview of nutritional challenges to know where preventive measures is needed. Health centers, school health services, ... -
Exploring food marketing to children in the context of the UN Guiding Principles Reporting Framework: A salient human rights issue?
Løvhaug, Anne Lene (MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: Childhood obesity is increasing globally, and food marketing targeted to children is an acknowledged risk factor. It has been suggested that a human rights approach may improve food industry marketing conduct. ... -
Food insecurity in vulnerable areas of Cauca, Colombia: A cross-sectional study
Mosfjeld, Cecilie; Uldahl, Maria (MAEH;2022, Master thesis, 2022)Background: Although enough food is produced worldwide, more than two billion people are food insecure. Persistent conflicts in Colombia make the population vulnerable to food insecurity, and the Cauca region is suitable ... -
Fysiske aktivitetsvaner og relaterte faktorer blant ungdomsskoleelever i to kommuner i Oppland
Rudi, Guri (Master thesis, 2009) -
Infant feeding practices among mothers with and without HIV in Western Cape, South Africa
Nordstrand, Møyfrid Elin (MAEH;2012, Master thesis, 2012)The HIV prevalence in adults and children in South Africa is high. South Africa is also a country where the breastfeeding rate is low and the child mortality rate is high. HIV-infected mothers have to weigh the risk of ... -
Kostholdsundersøkelse blant to år gamle norsk-irakiske og norsk-somaliske barn: InnBaKost
Hovdenak, Ingrid Marie (MAEH;2015, Master thesis, 2015)metodiske utfordringer har barn med innvandrerbakgrunn blitt ekskludert fra disse undersøkelsene. Det finnes derfor lite kunnskap om hva denne gruppen spiser. På bakgrunn av dette ble «Ernæring og helse blant barn med ... -
Lunsjprosjekt for å bedre 8. klassingers matvaner på skolen: Erfaringer og resultater fra et pilotprosjekt
Aaberg, Catalina; Lie, Julianne (MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn Forekomsten av overvekt og fedme blant barn og ungdom øker både globalt og i Norge. Matvaner etableres i barndommen, og tas ofte med videre i livet. Norske barns kosthold er i stor grad i tråd med anbefalingene, ... -
Matmiljø og helsefremmende adferd blant elever på ungdomsskolen. En kvalitativ studie om rektorer og læreres perspektiver
Askim, Signe Erdal (MAEH;2016, Master thesis, 2016)Bakgrunn: Usunne matvaner og lite fysisk aktivitet knyttes til økende forekomst av overvekt og fedme blant både barn, ungdom og voksne. Forebyggende folkehelsearbeid rettet mot den yngre delen av befolkningen anses som ... -
Matsikkerhetssituasjonen blant studenter i forbindelse med covid-19-pandemien
Kristoffersen, Ida (MAEH;2022, Master thesis, 2022)Bakgrunn og problemstilling Matusikkerhet defineres som begrenset eller usikker tilgang til ernæringsmessig tilstrekkelig, trygg og akseptabel mat, som kan oppdrives på en sosialt akseptabel måte. Høyskole- og ... -
Norge rundt på 21 dager: En kvalitativ studie av Romeriksløftets prosjekt for å fremme fysisk aktivitet hos grunnskoleelever
Bjerkestrand, Ina (MAEH;2015, Master thesis, 2015)Bakgrunn og formål: Romeriksløftet er et folkehelseprosjekt på Øvre Romerike hvor formålet er å få barn og unge til å bli nysgjerrige på fysisk aktivitet og fremme uorganiserte aktiviteter. Norge rundt på 21dager («Norge ... -
Norsk ernæringspolitikk og tiltak for sunne matomgivelser: En pilotkartlegging basert på INFORMAS’ Food-EPI
Huseby, Camilla Sanne (MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn Kosthold er en viktig årsakene til økt forekomst av ikke-smittsomme sykdommer. Matomgivelsene påvirker matvalgene og dermed kostholdet. Det er interessant å se om ernæringspolitikk og tiltak som er implementert ... -
Perceptions of the changing food environment and the right to adequate food for adolescent students in Kampala, Uganda
Brodin, Marion (MAEH;2020, Master thesis, 2020)Adequate nutrition is one of the most critical determinants for adolescents’ development and health. Food environments is an essential factor with substantial impact on dietary behaviour. How Kampalas’s adolescent students’ ... -
Sammenhengen mellom foreldres ernæringskunnskap, matingspraksis og barnas matinntak: En kartleggingsundersøkelse i Gardermoen-regionen
Mazza, Marlene Vicari (MAEH;2020, Master thesis, 2020)Bakgrunn: Norske 4-åringer spiser ikke nok fisk, frukt eller grønnsaker. I tillegg er kostens innhold av tilsatt sukker høyt. Et ernæringsmessig riktig kosthold er essensielt for barnas helse, både i barneårene og senere ... -
The Norwegian regulations on marketing of foods and beverages to children. In respect of children’s human rights?
Sneve, Jenny Handal (MAEH;2017, Master thesis, 2017)Background: Childhood overweight and obesity has increased significant the last years and are recognized as a global health challenge. These trends can be caused by a number of environmental factors. Food marketing to ... -
Utvikling av kultur- og språksensitivt tekstinnhold til den fremtidige appen Samtale om mat på helsestasjon-2: En kvalitativt utforskende studie basert på Suitability Assessment of Materials
Henningsgård, Vilde (MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn: Å øke amming i Norge er en politisk prioritet og krever målrettede tiltak mot sårbare grupper for å bidra til utjevningen av sosial ulikhet i helse. I InnBaKost-studien fant man lav forekomst av både amming og ...