Browsing ODA Open Digital Archive by Author "Terragni, Laura"
Now showing items 41-60 of 84
-
Hvordan gikk det med kostholdsendringene? Erfaringer fra tidligere deltagere på et livsstilsendringskurs, en kvalitativ studie.
Rustad, Hanne Hennig (Master thesis, 2011)Bakgrunn og formål; I dagens vestlige samfunn er kontrastene store mellom den økte prevalensen av fedme og overvekt, og jakten på den ideelle, sunne og slanke kroppen. Mange mennesker slanker seg eller ønsker å endre vekten ... -
Hvordan opplever gastrisk bypass-opererte utfordringene de møter etter operasjonen og hva oppgir de som hensiktsmessig og god oppfølging fra helsevesenet?
Rossavik, Marte (MAEH;2013, Master thesis, 2013)Bakgrunn: Det utføres stadig flere gastrisk bypass-operasjonen og mye tyder på at antallet opererte vil øke i årene fremover. Studien har som formål å øke forståelsen og kunnskapen om hvordan gastrisk bypass-opererte ... -
Hvordan oppleves ernæringskommunikasjonen i svangerskapsomsorgen? En kvalitativ studie av kvinner og helsepersonell i en helsestasjon
Hanneborg, Mette (MAEH;2011, Master thesis, 2011)Denne studien har som formål å øke forståelsen og kunnskapen rundt de ulike faktorer som kan antas å påvirke valg av mat og endring av helseatferd i svangerskapet. Studien ser på endringene kvinnene gjør, gjennom ... -
“I worry if I will have food tomorrow”: A study on food insecurity among asylumseekers living in Norway
Henjum, Sigrun; Morseth, Marianne S.; Arnold, Charles D.; Mauno, Dawid; Terragni, Laura (BMC Public Health;19(592), Journal article; Peer reviewed, 2019)Background: High prevalence of food insecurity has been observed among asylum seekers resettled in highincome countries. Economic constraints, lack of knowledge about new foods, difficulties with shopping, challenges with ... -
Ikke drikk vann fra springen!
Jensen, Heidi Mollan; Bugge, Annechen Bahr; Terragni, Laura (Oppdragsrapport 1-2008, Report, 2008)I oktober 2007 ble det funnet parasitter i drikkevannet på tre steder i Oslo som får drikkevann fra Oset vannrenseanlegg. Som et føre-var-tiltak ble det anbefalt å ikke drikke vann direkte fra springen, men å koke det i ... -
Ikke drikk vann fra springen!
Jensen, Heidi Mollan; Bugge, Annechen Bahr; Terragni, Laura (Oppdragsrapport 1-2008, Report, 2008)I oktober 2007 ble det funnet parasitter i drikkevannet på tre steder i Oslo som får drikkevann fra Oset vannrenseanlegg. Som et føre-var-tiltak ble det anbefalt å ikke drikke vann direkte fra springen, men å koke det i ... -
Irakiske mødres holdninger til og opplevelser av amming, kostholdet til deres småbarn og møtet med helsestasjonen i Norge
Sandberg, Nikita (MAEH;2015, Master thesis, 2015)Det er lite kunnskap om innvandrerbarns kosthold i Norge. Derfor ble forskningsprosjektet InnBaKost stiftet i 2012. Somaliske og irakiske sped- og småbarnsmødre har blitt studert, og representerer de minoritetsgruppene av ... -
Kan foreldre nås gjennom en skolebasert frukt- og grønt intervensjon?
Dalane, Mette Fredriksen (Master thesis, 2009) -
Kosthold og matsikkerhet blant asylsøkere på asylmottak i Norge
Mauno, Dawid Tadeusz (MAEH;2018, Master thesis, 2018)Bakgrunn: Studier viser at asylsøkere i asylmottak spiser ensidig og er matusikre. Manglende matlagingskunnskap, dårlig økonomi og språkvanskeligheter kan føre til matusikkerhet og en økning i bruk av billig og usunn mat. ... -
Life-course perspectives of milk consumption among young Norwegian women and their knowledge of milk as a source of iodine: a qualitative study
Henjum, Sigrun; Groufh-Jacobsen, Synne; Aakre, Inger; Terragni, Laura (Food & Nutrition Research;Vol 65 (2021), Peer reviewed; Journal article, 2021-12-14)Mild to moderate iodine deficiency has been found among young Norwegian women of reproductive age. In Norway, cow’s milk is the main source of iodine; however, milk consumption is decreasing, particularly among young women. ... -
Mapping the digital food environment: A scoping review protocol
Granheim, Sabrina Ionata; Opheim, Elin; Terragni, Laura; Torheim, Liv Elin; Thurston, Miranda (BMJ Open;volume 10, issue 4, Peer reviewed; Journal article, 2020-04-22)Introduction Food environments are the interface through which people interact with the broader food system. They are a key determinant of healthy and sustainable diets. The widespread use of digital technology in late ... -
Mat på asylmottak
Stene, Trude Anita (MAEH;2013, Master thesis, 2013)Flukt fra krig, forfølgelse og katastrofer er grunner til at mennesker flytter fra hjemlandet sitt (Helsedirektoratet, 2009). Per 1. januar 2012, bodde det 163 500 personer med flyktningbakgrunn i Norge (Statistisk ... -
Mattilbud og måltidsmønster i barnevernsinstitusjoner: En beskrivelse av mattilbudet og forhold som kan ha innvirkning på kostholdet til ungdom som bor i barnevernsinstitusjoner i Region øst
Vik, Catrine; Nysether, Tina Bardosen (MAEH;2014, Master thesis, 2014)Bakgrunn og hensikt: Antallet barn og unge som inkluderes i barnevernstiltak har økt de siste tiårene. Barnevernsbarn er en sårbar gruppe som viser seg å ha lavere helsestatus sammenlignet med andre barn. Dette er ... -
Matvaner hos aktive eldre
Grini, Ida Synnøve Bårvåg (MAEH;2012, Master thesis, 2012)De fleste som går ut av arbeidslivet og inn i pensjonisttilværelsen har i dag ofte bedre helse, er opptatt av sunne kostvaner og er mer aktive enn eldre har vært tidligere. Formålet med prosjektet har vært å få en dypere ... -
Meagre Hospitality”. Experiences With Food Among Asylum Seekers Living In Norwegian Reception Centres
Terragni, Laura; Henjum, Sigrun; Ida, Barbala; Haug, Helene; Hofset, Ann Helen; Dyrdal Nielsen, Peter; Stene, Trude (Anthropology of Food;S12 | 2018; People Moving with Food from and to Northern Europe, Journal article; Peer reviewed, 2018)Food is a powerful form of communication: our attitudes and food related practices can be regarded as a window into our most basic beliefs about the world, ourselves, and others. Knowledge about food consumption and how ... -
Mediators of the association between parental education and breakfast consumption among adolescents : the ESSENS study
Gebremariam, MK; Henjum, Sigrun; Hurum, Elisabeth; Utne, Jorun; Terragni, Laura; Torheim, Liv Elin (Journal article; Peer reviewed, 2017)Background: Regular breakfast consumption has several health benefits. However, breakfast skipping is common among adolescents, in particular among those with a low socioeconomic background. The aims of the study were to ... -
Omsetning av økologisk mat i dagligvarehandelen
Kielland, Ellen (Master thesis, 2011)Bakgrunn. Etterspørsel og interesse for økologisk mat i Norge er økende. Omsetningen av økologisk mat i Norge er likevel lav sammenlignet med andre nordiske land og i forhold til offentlige myndigheters mål om 15 prosent ... -
Perception of a healthy diet and dietary habits among adolescents in Addis Ababa, Ethiopia
Kifle, Mekdes Mekonnen (Master thesis, 2023)Abstract Background: A healthy diet is critical for appropriate child and adolescent health and development as well as for preventing the development of diseases, particularly non-communicable diseases. In low- and ... -
Perceptions of the Host Country’s food culture among female immigrants from Africa and Asia: Aspects relevant for culture sensitivity in nutrition communication
Garnweidner, Lisa Maria; Terragni, Laura; Pettersen, Kjell Sverre; Mosdøl, Annhild (Journal of Nutrition Education and Behavior;2012, Journal article; Peer reviewed, 2012-02-04)Objective: To explore how female immigrants from Africa and Asia perceive the host country’s food culture, to identify aspects of their original food culture they considered important to preserve, and to describe how ... -
Physical activity levels and perceived changes in the context of Intra-EEA migration: A study on Italian immigrants in Norway
Calogiuri, Giovanna; Rossi, Alessio; Terragni, Laura (Peer reviewed; Journal article, 2021)As mobility within the European Economic Area (EEA) is on the rise, it is important to understand migrants' health-related behaviors (such as physical activity [PA]) within this context. This study investigated i) the ...